Indrejserestriktioner ved rejser til Sverige: Negativ test kræves Læs mere her

Indrejserestriktioner til Danmark pga. covid-19

Seneste opdateret 14-04-2021
For at mindske udbredelsen af smitte med coronavirus/covid-19 har den danske regering indført indrejserestriktioner og grænsekontrol ved de danske grænser. Dette indebærer også grænsen mellem Danmark og Sverige, hvor ikke-danske statsborgere vil skulle fremvise et negativt covid-19-test ved indrejse.
Print

Grænsekontrol ved Kastrup. Foto: News Øresund

Grundet coronavirus/covid-19 har den danske regering indført indrejserestriktioner ved de danske grænser for at begrænse smitterisikoen. 

Danske statsborgere eller udlændinge med fast bopæl eller opholdstilladelse i Danmark vil altid kunne rejse ind i landet.

Der gælder forskellige regler alt afhængig af din tilknytning til Danmark, og hvordan du rejser ind i landet.

 

Indrejse til Danmark for personer med bopæl i en grænseregion (Skåne, Halland, Blekinge og Västra Götaland)

Ikke-danske statsborgere med bopæl i en grænseregion (Skåne, Halland, Blekinge og Västra Götaland) kan fortsat rejse ind i Danmark - med eller uden et anerkendelsesværdigt formål. Ved begge tilfælde kræves fremvisning af negativt covid-19-test ved grænsen. Både PCR- og antigen-test (kviktest) anses som gyldig dokumentation, og hvor gammelt testen skal være, afhænger af, om du har et anerkendelsesværdigt formål med din rejse: 

Indrejse i Danmark med et anerkendelsesværdigt formål:

Hvis du har et anerkendelsesværdigt formål og bor i grænselandet, eksempelvis hvis du pendler til et arbejde eller studie i Danmark, kan du rejse ind i landet, hvis du kan fremvise en negativ covid-19-test, der er højst 72 timer gammelt ved indrejsetidspunktet. 

Indrejse i Danmark uden et anerkendelsesværdigt formål:

Hvis du ikke har et anerkendelsesværdigt formål og bor i grænselandet, kan du stadig rejse ind i Danmark, hvis du kan fremvise et negativt covid-19-test, der er højst 24 timer gammelt ved indrejsetidspunktet

Undtagelser fra testkrav

Danske statsborgere og personer med bopæl eller opholdstilladelse i Danmark, der rejser ind fra Sverige via sø- eller landegrænser, er undtaget fra kravet om fremvisning af negativ covid-19-test. Ved indrejse skal du kunne fremvise gyldig identifikation i form af eksempelvis pas.

Børn til og med 12 år er desuden undtaget fra kravet om test.

Hold dig opdateret på coronasmitte.dk, hvordan reglerne påvirker dig, som bor i Øresundsregionen.

 

Læs mere om indrejse til Danmark for personer fra en grænseregion på coronasmitte.dk

Isolation og test efter indrejse til Danmark: For personer fra en grænseregion

Der er indført et lovmæssigt krav om test og 10 dages isolation efter indrejse i Danmark fra udlandet, heriblandt Sverige. 

Bemærk at grænsependlere, der arbejder i Sverige eller Danmark, IKKE er omfattet af kravet om test og isolation efter indrejse i Danmark - så længe, at man kan fremvise en test, som er højst 72 timer gammel.

Personer med bopæl i Skåne, Blekinge, Halland og Västra Götaland er i visse tilfælde også undtaget fra kravet, hvis rejsen har et anerkendelsesværdigt formål. 

 

Læs mere om kravet om test og isolation ved indrejse til Danmark

Læs mere om undtagelser til kravet her

Læs mere om anerkendelsesværdige formål for rejser til Danmark

Indrejse til Danmark fra det øvrige Sverige

Personer med bopæl i udlandet, heriblandt de dele af Sverige, der ikke grænser op til Danmark, vil på nuværende tidspunkt kun kunne rejse ind i Danmark med et anerkendelsesværdigt formål og et bevis på en negativ COVID-19-test. Testen må maksimalt være taget 24 timer før indrejsen.

Anerkendelsesværdige formål gælder bl.a. arbejde i Danmark, samt transit for rejsende (fra Kastrup Lufthavn etc.). Læs den fulde liste over anerkendelsesværdige formål på coronasmitte.dk.

 

Læs mere om indrejse til Danmark på coronasmitte.dk

Isolation og test efter indrejse til Danmark: For personer fra det øvrige Sverige

Der er indført et lovmæssigt krav om test og 10 dages isolation efter indrejse i Danmark. 

Alle, der rejser ind i Danmark fra udlandet, skal som udgangspunkt testes og efterfølgende isoleres i 10 dage efter indrejse. Isolationen kan afbrydes ved at tage en negativ PCR-test tidligst på fjerdedagen efter indrejse i Danmark.

Der gælder en række undtagelser, eksempelvis hvis du har et anerkendelsesværdigt formål bag din rejse.

 

Læs mere om kravet om test og isolation ved indrejse til Danmark

Læs mere om undtagelser til kravet her

Læs mere om anerkendelsesværdige formål for rejser til Danmark

Trafikinformation: Transport mellem Sverige og Danmark

De forskellige rejserestriktioner i Danmark og Sverige har indflydelse på transporten landene imellem. Nedenfor kan du læse, hvordan restriktionerne påvirker trafikken i Øresundsregionen.

Restriktioner og regler i den offentlige transport

Krav om mundbind i kollektiv transport 

Den danske regering har indført et krav om mundbind eller visir i al offentlig og privat kollektiv trafik i Danmark. Dette indebærer også for togtrafikken og færgeoverfarten på den danske side af Øresund. 

 

Læs mere om krav om mundbind eller visir på trm.dk

 

Krav om reservation af pladsbillet i tog

DSB har som følge af smitterisiko udsendt et krav om reservation af pladsbillet på afgange fra Københavns lufthavn og videre ind i Danmark, hvis du rejser med InterCity- og InterCityLyntog. Dette gælder også i Øresundstoget. Pladsbilletten er gratis og bestilles i DSBs app'en eller fra DSBs billetautomater. 

 

Læs mere om pladsbilletkrav på dsb.dk

Transitrejser via Københavns lufthavn

Du må rejse gennem Danmark, hvis du har et anerkendelsesværdigt formål uden for Danmark eller hvis det er en naturlig del af din hjemrejse. Dette gælder både rejser til bopæls- og hjemland. Rejsen skal ske uden unødigt ophold i Danmark.

Ved transit kræves dokumentation for bopæls- eller hjemland, fx bopælsregistrering og/eller pas.

Bemærk, at der kræves fremvisning af et negativt covid-19-test for alle rejsende, inklusiv danske statsborgere, hvis du flyver til Danmark fra udlandet. Testen må højst være 24 timer gammelt ved indrejsetidspunktet.

 

Læs mere om transit gennem Danmark (inklusiv Københavns Lufthavn)

Togtrafikken over Øresund

Når du rejser til Danmark med toget fra Sverige, vil du i perioder opleve grænsekontrol ved Københavns Lufthavn. Her skal du kunne fremvise gyldig legitimation og evt. relevante rejsedokumenter til politiet, hvis de kræver det. Det er ikke nødvendigvis alle rejsende, der bliver kontrolleret.

 

På DSB's hjemmeside, kan du holde dig opdateret på gældende retningslinjer i de danske toge.

 

Læs mere om togrejser i Danmark på DSB.dk

Færgeforbindelsen over Øresund

Rejser du med færge mellem Helsingborg og Helsingør eller mellem Ystad og Rønne, vil det danske politi i perioder kontrollere rejsende, der rejser ind i Danmark. Her skal du kunne fremvise gyldig legitimation og evt. relevante rejsedokumenter. Grænsekontrollen vil ske på land på dansk side.

 

Hold dig opdateret på færgeforbindelsen mellem Helsingborg og Helsingør på forsea.dk

Hold dig opdateret på færgeforbindelsen mellem Bornholm og Ystad på bornholmslinjen.dk

Information om covid-19 i Danmark

De danske myndigheder har samlet alle informationer om coronavirus/covid-19 og grænsekontrol på hjemmesiden coronasmitte.dk.

 

Læs mere om indrejserestriktioner og forholdsregler på coronasmitte.dk

 

Hvis du har yderligere spørgsmål til indrejserestriktionerne, kan du ringe til den myndighedsfælles hotline i Danmark på (+45) 7020 0233

 

Skal du rejse fra Danmark til Sverige?

Læs om de svenske indrejserestriktioner ved rejser fra Danmark

Støttes af