Sverige forlænger indrejseforbud fra Danmark og gør undtagelse for børn med forældre i Sverige Læs mere

Indrejse i Danmark for personer med bopæl i en svensk grænseregion

D. 18-01-2021
De svenske grænseregioner Skåne, Blekinge, Halland och Västra Götaland er på listen over karantæneregioner. Ved indrejse til Danmark kræves en række kriterier opfyldt. Læs mere om, hvad du skal tænke på.
Print

Den 8. januar 2021 fremlagde den danske regering nye indrejserestriktioner til Danmark, som er gældende fra den 9. januar. 2021 kl. 17.00.

Personer med bopæl i Skåne, Halland eller Blekinge kan fortsat indrejse i Danmark med et anerkendelsesværdigt formål og en negativ COVID-19 test, der er højst 7 dage gammel. Hvis du ikke kan fremvise et anerkendelsesværdigt formål, kræves et negativt COVID-19 test taget højst 24 timer inden indrejsen.

Hold dig opdateret på coronasmitte.dk, hvordan reglerne påvirker dig, som bor i Øresundsregionen.

 

Gå til coronasmitte.dk

 

Hvis du er dansk statsborger, kan du ved indrejse til Danmark blot fremvise, at du er dansk statsborger med fx et pas. Ved indrejse med fly, kræves desuden et negativt covid-19-test.

 

Hvis du ikke er dansk statsborger, men har bopæl i grænseregionen og et anerkendelsesværdigt formål ved indrejse til Danmark - fx arbejde i Danmark - skal du medbringe en negativ Covid-19-test, der er højst 7 dage gammel. Derudover skal du kunne fremvise dokumentation for dit anerkendelsesværdige formål. 

Personer fra grænselandet, der ikke har et anerkendelsesværdigt formål, kan stadig komme ind i Danmark ved fremvisning af et negativt covid-19-test, der er højst 24 timer gammelt.

 

Læs mere på coronasmitte.dk om de anerkendelsesværdige formål

Læs mere om grænsekontrol og dokumentation på coronasmitte.dk

Covid-test i Danmark

Hvis du er grænsependler og har fået foretaget et test i Sverige, for at komme ind på dit arbejde i Danmark, skal du være opmærksom på, at testen højst må være 7 dage gammelt ved indrejsetidspunkt. Derfor kan det være lettere at få en test i Danmark. Hvis du har et dansk CPR-nummer, har du mulighed for at booke en gratis covid-test i Danmark, og dermed sikre at du har en aktuel test til pendlingen. 

 

Log ind med NemID på coronaprover.dk, for at booke en test

 

Der findes desuden en række private aktører, der i samarbejde med regionerne tilbyder såkaldte "kviktest" i Danmark, heriblandt Falck (blandt andet i Københavns Lufthavn), samt Copenhagen Medicals (heriblandt i Bella Center). Kviktest kræver hverken tidsbestilling eller henvisning, og er gratis for danske statsborgere.

 

Find nærmeste Falck covid-test i Danmark

Find nærmeste Copenhagen Medical covid-test i Danmark

 

Covid-test i Sverige

Du kan finde information om forskellige covid-19-testmuligheder i din region på 1177.se

 

Læs mere om covid-test i Sverige på 1177.se

 

Region Skåne tilbyder grænsependlere fra Sverige til Danmark at få sit første covid-19-test gratis. For at få et test skal du gøre følgende:

  1. Medbring dig sundhedskort med CPR-nummer og et bevis fra din arbejdsgiver. 
  2. Besøg Scantest testcenter på Hyllie Stationsväg 8, indgangen ved den venstre parkeringsplats ved Emporia. Åbningstider: Mandag til Fredag - 07:00 til 19:00.
  3. Du får herefter lov til at vente på testsvar ved indgangen. Svaret modtages inden for 15 minutter. Du får herefter et skriftligt rejsecertifikat (reseintyg). 

 

Læs mere om rejsecertifikat (reseintyg) på 1177.se

 

Rejsecertifikatet kan derefter bruges til den første rejse ind i Danmark. Efterfølgende anbefales at forny rejsecertifikatet, når du er i Danmark, hvor testning er gratis. Se nedenstående.

Det danske politi godkender både PCR-test og antigen-test, men ikke antikropstest. Krav til testcertifikat er at navn, testtidspunkt og navn på udstederen af testet fremgår. Testcertifikat kan både være skriftligt eller digitalt (eksempelvis på telefonen). Testsvar som ikke er tydeligt negative godkendes ikke.Du kan anvende det danske politis testcertifikat som bevis for en negativ covid-19-test.

 

Hent politiets certifikat på coronasmitte.dk

 

Der findes derudover private aktører, der tilbyder covid-19-test i Sverige, men dette er ofte ikke omkostningsfrit. Hør evt. din arbejdsgiver, om de kan hjælpe dig med betalingen af testen.

 

Se liste over private aktører på Folkhälsomyndigheten.se

 

Observer:

  • Kviktest og PCR-test anses begge som gyldige tests
  • Såkaldte "hjemmetest" er ikke godkendt rejsedokumentation
  • Antikropstest er ikke godkendt rejsedokumentation
  • Det danske politi kan stoppe en person som viser tydelige sygdomstegn, eks. hoste eller feber,  fra at rejse ind til Danmark.
  • En positiv test, som er minimum 14 dage og maksimalt 8 uger gammel sidestilles med en negativ test og giver adgang til Danmark. 

 

Læs mere om undtagelser på coronasmitte.dk

 

Indrejsende fra resten af Sverige

Hvis du ikke er bosat i en grænseregion, kan du kun rejse til Danmark, hvis du har et anerkendelsesværdigt formål.  

Fra den 7. januar 2021 kræves desuden et negativt covid-19-test. Testen må maksimalt være taget 24 timer før indrejsen. 

 

Læs mere om indrejse til Danmark på coronasmitte.dk

 

Transitrejser via Københavns lufthavn

Du må rejse gennem Danmark, hvis du har et anerkendelsesværdigt formål uden for Danmark eller hvis det er en naturlig del af din hjemrejse. Dette gælder både rejser til bopæls- og hjemland. Rejsen skal ske uden unødigt ophold i Danmark.

Ved transit kræves dokumentation for bopæls- eller hjemland, fx bopælsregistrering og/eller pas.

Bemærk at fra og med den 7. januar 2021 kræves desuden et negativt covid-19-test, der er mindst 24-timer gammelt, hvis du flyver til Danmark.

 

Læs mere om transit gennem Danmark (inklusiv Københavns Lufthavn)

 

Rejsevejledninger fra Utrikesdepartementet

Tidligere frarådede det svenske udenrigsministerium ikke-nødvendige rejser til Danmark. Den anbefaling blev ophævet 29 juli.

 

Gå til Swedenabroad.se

Gå til Swedenabroad.se - om de danske grænser

 

Hvis du vælger at rejse til Danmark, bør du undersøge om dine forsikringer dækker, når du rejser til Danmark. Desuden bør du undersøge, om din arbejdsplads har rejseretningslinjer (krav om karantæne etc.) for indrejse til Danmark. 

 

Læs mere på den svenske artikel om indrejse til Danmark

Fandt du denne information relevant?

Kan du uddybe dit svar?

Kontakt Øresunddirekt

Tak for dit svar.

Støttes af