Indrejserestriktioner ved de danske grænser pga. coronavirus/covid-19

D. 29-10-2020
For at mindske udbredelsen af smitte med coronavirus/covid-19 har der siden den 14. marts 2020 været indrejserestriktioner ved de danske grænser. Dette indebærer også grænsen mellem Danmark og Sverige.
Print

Sverige kategoriseres som et land i ”karantæne”. Dette betyder, at hver region vil blive vurderet efter antal smittede af coronavirus / covid-19 og betegnes som værende 'åbent' (gult) eller 'i karantæne' (orange).

 

Læs mere, om særlige indrejserestriktioner til Danmark fra Skåne, Halland eller Blekinge

 

Grænsekontrollen bliver foretaget via stikprøvekontrol. For biltrafikken sker dette på Pepperholmen, mens at der vil være kontrol for togtrafikken på Københavns Lufthavn. 

Ikke-danske statsborgere med bopæl i et karantæneland-/regioner må rejse ind i Danmark med et anerkendelsesværdigt formål. Anerkendelsesværdige formål gælder bl.a. arbejde i Danmark, samt transit for rejsende (fra Kastrup Lufthavn etc.).

 

Læs mere på coronasmitte.dk om de anerkendelsesværdige formål

 

Ved indrejse til Danmark vil man forvente at møde politiet og Forsvaret ved grænsen. Det vil være politiet ved grænsekontrollen, som tager den endelige vurdering. Ved grænsekontrollen kan du blive nægtet indrejse til Danmark, hvis du udviser tegn på hoste, feber eller lignende, uanset formål.

Danske statsborgere har altid adgang til indrejse til Danmark - husk at du skal kunne fremvise gyldig legitimation.

 

Læs om gyldig legitimation ved indrejse i Danmark

 

Krav om mundbind eller visir i al offentlig og privat kollektiv trafik i Danmark

Fra og med den 22. august 2020 har den danske regering indført et krav om mundbind eller visir i al offentlig og privat kollektiv trafik. Dette indebærer også togtrafikken og færgeoverfarten på den danske side af Øresund. 

 

Læs mere om krav om mundbind eller visir på trm.dk

 

Krav om pladsbillet i InterCity- og InterCityLyntog

DSB har som følge af Coronavirus udsendt et krav om reservation af pladsbillet på afgange fra Københavns lufthavn og videre ind i Danmark, hvis du rejser med InterCity- og InterCityLyntog. Dette gælder ikke i Øresundstoget. Pladsbilletten er gratis og bestilles i DSBs app'en eller fra DSBs billetautomater. 

 

Læs mere om pladsbilletkrav på dsb.dk

 

Hvordan og hvornår betragtes Sverige som 'åbnet'?

Fra den 10. oktober 2020 kategoriers Sverige igen som et land i ”karantæne”. Dette betyder, at hver region vil blive vurderet efter antal smittede af coronavirus / covid-19 og betegnes som værende 'åbent' (gult) eller 'i karantæne' (orange). Skåne betegnes som være 'åbent'. Blekinge og Halland betegnes som være 'i karantæne.

 

Læs mere om reglerne for Skåne, Halland og Blekinge

 

Den 27. juni 2020 gik Danmark over til en ny model for indrejse ved landets grænser.


For nordiske lande gælder en regional løsning, hvor den specifikke region skal leve op til en række kriterier ift. antal smittede, opsat af det danske Udenrigsministerium.
Listen over åbne og lukkede lande og regioner vil blive opdateret af Statens Serum Institut hver torsdag kl. 16.00.

 

Læs mere om Danmarks åbningsstrategi på Udenrigsministeriets hjemmeside

Hold øje med den opdaterede landeliste på Statens Serum Instituts hjemmeside

Tidligere indrejserestriktioner til Danmark

Tidligere har personer med bopæl i Sverige ikke kunnet indrejse til Danmark uden anerkendelsesværdigt formål.


Personer med bopæl i Sverige kunne indrejse med anerkendelsesværdigt formål eller dokumentation på min. seks overnatninger. For personer med bopæl i grænseregioner (Skåne, Blekinge og Halland) kunne indrejse uanset opfyldelse af kriterierne, og uanset formål. Disse betingelser ikke sålænge Sverige betragtes som ’åbnet’.

Hvis du har yderligere spørgsmål til indrejserestriktionerne, kan du ringe til den myndighedsfælles hotline: (+45) 7020 0233, som sidder klar ved telefonerne.

Tiltagene sker på baggrund af at mindske udbredelse af coronavirus/covid-19 i Danmark.

 

Coronavirus/covid-19 i Danmark

De danske myndigheder har samlet alle informationer om coronavirus/covid-19 og grænsekontrol via nedenstående link.

 

Læs om alle indrejserestriktionerne og forholdsregler på politi.dk

 

 

Hvordan påvirkes coronavirus/covid-19 dig?

Her har vi samlet relevante oplysninger fra de svenske og danske myndigheder, der vedrører coronavirus/covid-19. Til dig som pendlere eller driver virksomhed på tværs af Øresund.

Læs om de forskellige forhold her

 

Fandt du denne information relevant?

Kan du uddybe dit svar?

Kontakt Øresunddirekt

Tak for dit svar.

Coronasvirus/covid-19 påvirker Øresunddirekt

For at mindske udbredelsen af smitte med coronavirus/covid-19 lukker Øresunddirekt for fysisk fremmøde på Informationscenteret i Malmø. Vi kan stadig kontaktes via telefon og mail.

Støttes af