Sverige forlænger indrejseforbud fra Danmark og gør undtagelse for børn med forældre i Sverige Læs mere

Indrejserestriktioner ved de danske grænser pga. coronavirus/covid-19

D. 14-01-2021
For at mindske udbredelsen af smitte med coronavirus/covid-19 er der indført indrejserestriktioner ved de danske grænser. Dette indebærer også grænsen mellem Danmark og Sverige.
Print

 

Den 8. januar 2021 fremlagde den danske regering nye indrejserestriktioner til Danmark. Dette indebærer bl.a. et indrejseforbud for personer, der ikke kan fremvise et negativt covid-19-test. Hold dig opdateret på coronasmitte.dk, hvordan reglerne påvirker dig, som bor i Øresundsregionen. 

 

Gå til coronasmitte.dk

Læs mere om de skærpede grænserestriktioner (9/1/2021)

 

Der gælder specielle regler for grænsependlere og personer med bopæl i Skåne, Blekinge, Halland og Västra Götaland.

 

Læs om indrejserestriktioner for personer fra grænseregioner

Grænsekontrollen bliver foretaget via stikprøvekontrol. For biltrafikken sker dette på Pepperholmen, mens at der vil være kontrol for togtrafikken på Københavns Lufthavn. 

 

Fra den 9. januar 2021 vil personer med bopæl i udlandet kun kunne rejse ind i Danmark med et anerkendelsesværdigt formål og en attest på en negativ COVID-19-test. Testen må maksimalt være taget 24 timer før indrejsen.

Anerkendelsesværdige formål gælder bl.a. arbejde i Danmark, samt transit for rejsende (fra Kastrup Lufthavn etc.). 

 

Læs mere om indrejse til Danmark på coronasmitte.dk

 

Der gælder særlige regler for personer med bopæl i grænseregionerne, heriblandt Skåne, Halland, Blekinge og Västra Götaland. Personer fra grænselandet med et anerkendelsesværdigt formål skal kunne fremvise et negativt covid-19-test, der er højst 7 dage gammelt, ved indrejse til Danmark.

En person fra grænselandet vil desuden kunne rejse ind i Danmark uden et anerkendelsesværdigt formål, ved fremvisning af et negativt covid-19-test taget højst 24 timer inden afrejse. 

 

Læs mere om rejser ind i Danmark fra grænsen på coronasmitte.dk

Læs om særlige indrejserestriktioner fra Skåne, Halland, Blekinge eller Västra Götaland

 

Ved indrejse til Danmark vil man forvente at møde politiet og Forsvaret ved grænsen. Det vil være politiet ved grænsekontrollen, som tager den endelige vurdering. Ved grænsekontrollen kan du blive nægtet indrejse til Danmark, hvis du udviser tegn på hoste, feber eller lignende, uanset formål.

Danske statsborgere har altid adgang til indrejse til Danmark - husk at du skal kunne fremvise gyldig legitimation.

 

Læs om gyldig legitimation ved indrejse i Danmark

 

Krav om mundbind eller visir i al offentlig og privat kollektiv trafik i Danmark

Fra og med den 22. august 2020 har den danske regering indført et krav om mundbind eller visir i al offentlig og privat kollektiv trafik. Dette indebærer også togtrafikken og færgeoverfarten på den danske side af Øresund. 

 

Læs mere om krav om mundbind eller visir på trm.dk

 

Krav om pladsbillet i InterCity- og InterCityLyntog

DSB har som følge af Coronavirus udsendt et krav om reservation af pladsbillet på afgange fra Københavns lufthavn og videre ind i Danmark, hvis du rejser med InterCity- og InterCityLyntog. Dette gælder ikke i Øresundstoget. Pladsbilletten er gratis og bestilles i DSBs app'en eller fra DSBs billetautomater. 

 

Læs mere om pladsbilletkrav på dsb.dk

 

Tidligere indrejserestriktioner til Danmark

Tidligere har personer med bopæl i Sverige ikke kunnet indrejse til Danmark uden anerkendelsesværdigt formål.


Personer med bopæl i Sverige kunne indrejse med anerkendelsesværdigt formål eller dokumentation på min. seks overnatninger. For personer med bopæl i grænseregioner (Skåne, Blekinge og Halland) kunne indrejse uanset opfyldelse af kriterierne, og uanset formål. Disse betingelser ikke sålænge Sverige betragtes som ’åbnet’.

Hvis du har yderligere spørgsmål til indrejserestriktionerne, kan du ringe til den myndighedsfælles hotline: (+45) 7020 0233, som sidder klar ved telefonerne.

Tiltagene sker på baggrund af at mindske udbredelse af coronavirus/covid-19 i Danmark.

 

Coronavirus/covid-19 i Danmark

De danske myndigheder har samlet alle informationer om coronavirus/covid-19 og grænsekontrol via nedenstående link.

 

Læs om alle indrejserestriktionerne og forholdsregler på politi.dk

 

 

Hvordan påvirkes coronavirus/covid-19 dig?

Her har vi samlet relevante oplysninger fra de svenske og danske myndigheder, der vedrører coronavirus/covid-19. Til dig som pendlere eller driver virksomhed på tværs af Øresund.

Læs om de forskellige forhold her

 

Fandt du denne information relevant?

Kan du uddybe dit svar?

Kontakt Øresunddirekt

Tak for dit svar.

Coronasvirus/covid-19 påvirker Øresunddirekt

For at mindske udbredelsen af smitte med coronavirus/covid-19 lukker Øresunddirekt for fysisk fremmøde på Informationscenteret i Malmø. Vi kan stadig kontaktes via telefon og mail.

Støttes af